DOZVI SE VÍC

Je důležité, co jíš. S námi jíš jen to nejlepší.

PLNOTUČNÝ TVAROH MAFIŤÁČEK

Tvaroh je skvělá mléčná potravina, která vzniká srážením kaseinu jedné ze základních mléčných bílkovin. Proč je pro nás tvaroh tak důležitý?   Krom toho, že je pro nás velmi dobře stravitelný, lépe než třeba maso. Nejdůležitější je velký obsah vápníku pro naše tělo. Normalizuje proces krvetvorby, nervového systému a metabolismu. Tvaroh je také bohatý na spoustu minerálních látek  a to vápník, draslík, hořčík, mangan, zinek, měď, selen nechybí v něm také aminokyseliny – lysin, methionin, ideální produkt ke snižování cholesterolu.

Je to ideální pokrm pro večeři, protože podporuje dobré zdraví a spánek.

V tvarohu najdete spoustu vitamínů a minerálů – vitamín B6, B12, A, C, D, E, riboflavin, thiamin, kyselinu listovou a dokonce i betakaroten.

Nedávné studie ukázaly, že vysoký obsah vápníku dělá z tvarohu potravinu, které je vhodná nejen pro zuby, kosti a vazy, ale též k prevenci rakoviny, posiluje totiž mezibuněčnou komunikaci. Vědci také poznamenali, že lidé s dostatkem vápníku, mají mladistvý vzhled. A pokud jste onemocněli, tvaroh vám pomůže se zotavit.

Víte, že cukr není jen cukr? Používáme při výrobě Český cukr.

Jahodový tvaroh MAFITÁČEK

Ten zasytí!

Pokud jste na dietě, tvaroh před spaním je užitečný pro kontrolu chuti k jídlu. Jak už jsme ve článku zmínili, obsahuje typ bílkoviny zvané kasein, kterou vaše tělo tráví pomaleji než jiné druhy bílkovin. Vzhledem k pomalému trávení a vysoké úrovni sytosti, může tvaroh potlačovat hlad během noci. Tvaroh se tráví pomalu, ale snadno. Je doporučenou složkou stravy, pokud ze zdravotních důvodů musíte držet diety kvůli problémům se žlučníkem, střevy, žaludkem, či játry. Mohou ho konzumovat i cukrovkáři, osoby trpící nadváhou, či obezitou.

Tuk

Žádný náš výrobek neprochází homogenizací. Z našich výrobků nekrademe žádný tuk a necháváme ho, tak jak tam je. To je i jeden z důvodu, proč nemáme třeba máslo. Tuk na sebe poutá chuť a proto májí naše výrobky jinou chuť, takovou kterou zažili naši rodiče a prarodiče než, na které jsou lidé zvyklí z hypermarketů dnes. 

VOJTÍK JOGURTOVÝ NÁPOJ

Jogurt je potravina, která by v našem jídelníčku rozhodně neměla chybět. Je důležitá pro naší mikroflóru v žaludku a tím blahodárně působí na trávicí ústrojí. Jogurt obsahuje probiotické látky. Probiotika jsou přípravky obsahující symbiotické živé mikroorganizmy v lyofilizované a fermentované podobě, které jsou užívány s cílem vyloučit a zmírnit účinky škodlivých faktorů a příznivě ovlivňovat organizmus. Probiotika se používají po léčbě antibiotiky.

Co nám Bulharský jogurt přináší?

  • bulharský jogurt zabraňuje rozšiřování nežádoucích bakterií ve střevech
  • bulharský jogurt je bohatý na vitamíny A, B2, B12, D, kyselinu listovou
  • bulharský jogurt je zdrojem vápníku a fosforu
  • konzumace bulharského jogurtů zvyšuje obranyschopnost imunitního systému organismu
  • bulharský jogurt je dobře stravitelný, doporučuje se v dietách
  • bulharský jogurt je dobrým zdrojem bílkovin
  • bulharský jogurt podporuje růst a vývoj dítět.-každodenní konzumací bulharského jogurtů s živými mléčnými  kulturami snižujeme riziko různých onemocnění např. rakovina, plísňové onemocnění, zažívací potíže.

MNOHEM VÍC NEŽ JEN JOGURT

Společný název pro mléčné bakterie je Lactobacilus acidophilus, který zabezpečují v mikroflóře několik funkcí.
V zažívacím traktu mléčné bakterie vytvářejí příznivé prostředí pro mikrobiologickou rovnováhu a vytvářejí přirozenou barieru infekčním bakteriím.

Mléčné bakterie  podporují vylučování exkrementů a prospívají střevní mikroflóře.

  • působí proti průjmu, zácpám a nadýmání, jsou příznivé na střevní onemocnění
  • fermentují cukr
  • omezují hnilobné procesy a snižují riziko výskytu karcinomů
  • ve vaginálním prostředí brání přemnožení patogenních organismů, zmírńújí chronické výtoky
  • zabraňújí infekci v dutině ústní
  • podporují odolnost organismu
  •  vhodné protialergiím
  • zmírňují záněty

Limča

Barvy plné síly.

Syrovátka je tady s námi už tisíce let. My přišli s novou verzí, kterou si oblíbíte. Je to produkt, který vznikne při výrobě  tvarohů. Krom vody obsahuje laktózu a syrovátku. Také obsahuje spoustu minerálních látek a vitaminů např. B1, B2, B12, B6, E, C, dále minerály: hořčík, fosfor, vápník, draslík, sodík, zinek, niacin, biotin a kyselinu listovou. 

Syrovátka zlepšuje trávení a pročišťuje střeva. Ocení ji tedy především ten, kdo chce zhubnout, jelikož odbourává tuk a potlačuje chuť k jídlu. Oblíbená je také u sportovců.  Syrovátka působí rovněž detoxikačně a odvádí tedy z organismu toxické látky. Pomáhá snižovat cholesterol, posiluje imunitu a pozitivně působí na stavbu zubů a kostí. Dále podporuje činnost ledvin. S rozumem ji však musí užívat lidé s ledvinovými potížemi. Mléčné kyseliny obsažené v syrovátce zlepšují vstřebávání vápníku. Díky tomu je vhodná i pro těhotné ženy a pro nemocné, kteří trpí osteoporózou (řídnutím kostí). Dále minerály: hořčík, fosfor, vápník, draslík, sodík, zinek, niacin, biotin a kyselinu listovou. 

Foto povrchu mléčné syrovátky

Bílý šlem a kousky mléčného tuku

Naše syrovátka obsahuje malé kousky mléčného tuku a tvarohu. Na povrchu se tvoří bílý šlem . Tohle je přirozený proces mléko a voda kdy tuk, který není homogenizovaný (potravina není upravená) a pro tělo je v tomto stavu nejdůležitější, tak vzniká oddělená složka tuku a vody. Tedy promíchat jako před 100 lety. 

– Klasika. Normální už tisíce let.

Limča syrovátkový nápoj přírodní čistá

Přírodní neslazená

Pomeranč

Mléčný balíček

Mléčný balíček

Objednej si
výrobky MAFITA

Pro objednání níže vyplň. My ti zavoláme a sestavíme spolu balíček:

Budeme ti volat.

Kontakt na sebe si nám úspěšně poslal. V nejbližší době ti budeme volat.

Společně spolu telefonicky vytvoříme objednávku.